piątek, 31 października 2014

Anielskie gotowanie?

Rokrocznie chętnie współtworzę Dzień Anioła w Przytulisku.
Poszukuję anielskich potraw i smaków. Uwielbiam plenerową kuchnię.
Świętując w sielskim klimacie, wiem, że nie tylko Anioły nas łączą,
ale ogień również! Od wieków przecież ma magiczną moc.
                                                    Bogumiła Kisłowska, 28.09.2014



Suwalskie anioły to i suwalskie jadło! Na bazie pieca chlebowego, dochówki i fajer powstały niepowtarzalne potrawy. Wykorzystaliśmy dary pola, sadu i ogrodu! Kapusta, fasola, siemie lniane, soczewica, ziemniaki, cukinia, jabłka.... Ten rok jest przebogaty w plony i... pomysły. Top chef miałby się na czym wzorować. Chleb zmieniający życie - tym razem z żurawiną, soczewiaki - tym razem z maką żołędzią, jabłka - z wiórkami kokosowymi!  Inaczej, bo światecznie!
A poznać tajniki gotowania na prawdziwym ogniu to prawdziwe wyzwanie!
A jak sprostać menu anielskiemu? Daliśmy radę. Nie oddaliśmy fartucha :) 


0 komentarze:

Prześlij komentarz

 
Free Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Website templateswww.seodesign.usFree Wordpress Themeswww.freethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree CSS Templates Dreamweaver